Close Menu

Gerard (71): “Door Autoreset blijf ik contact houden met de maatschappij”

17 mei 2023
Gerard (71): “Door Autoreset blijf ik contact houden met de maatschappij”

Gerard van Eijk (71) heeft een veelzijdige carrière bij de politie Amsterdam achter de rug. Als, na 45 jaar, de pensioengerechtigde leeftijd in zicht komt, is hij nog lang niet toe aan stoppen met werken. Als chauffeur voor Autoreset blijft hij contact houden met de maatschappij: “Ik ben niet geschikt om achter de geraniums te zitten en vind het heerlijk om een paar dagen per week onderweg te zijn in (gloednieuwe) auto’s.”

Gerard komt uit een echte politiefamilie. Zijn opa, vader, broer en neef werkten allemaal bij de politie. Op zijn 22e begint hij als technisch administratief medewerker bij het Polblad: de vraagbaak voor collega’s op straat. Het is de start van een veelzijdige carrière. Gerard is onder andere betrokken bij de oprichting van het nieuwe stafbureau Grootschalig en Bijzonder Optreden, werkt als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) voor de vreemdelingenpolitie en is betrokken bij de Top 600 aanpak, gericht op jonge veelplegers.

‘Lastig om te stoppen’
Dan komt na 45 jaar de pensioengerechtigde leeftijd in zicht. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij de politie. Veel kansen gekregen en gepakt. Ik vond het lastig om te stoppen,” vertelt Gerard. “De eerste zes maanden na mijn pensioen moest ik dat echt verwerken. Opeens hoef je niet meer ergens voor op te staan en ik miste het wereldje en het contact met collega’s.” Dan komt Gerard een oud-collega tegen die voor Autoreset werkt. “Hij was heel enthousiast over het werk en ik was op zoek naar een nieuwe invulling van mijn tijd. In december 2019 kon ik op gesprek komen bij Autoreset en begin januari had ik mijn eerste opdracht als chauffeur.”

Verrassende ontmoetingen
Als chauffeur voor Autoreset levert Gerard leaseauto’s af bij hun nieuwe eigenaar. Dat is elke keer een leuk moment. “Je komt als chauffeur altijd bij blije mensen op bezoek. Je komt tenslotte hun nieuwe auto brengen. Van de dealer krijg ik een fles champagne of een taart mee om de nieuwe eigenaar te feliciteren. Daarnaast loop ik de auto met ze door en help ik bijvoorbeeld bij het instellen van de elektronica. Je maakt de leukste dingen mee. Zo was er iemand die me vroeg om een proefrit met hem te maken omdat hij nog nooit in een elektrische auto had gereden. Ook kreeg ik op oudejaarsdag van een eigenaar de fles champagne, die ik had meegenomen, mee naar huis. Hij zei: drink jij die maar lekker op vanavond.”

‘Als je elke dag thuiszit, ga je zo afstompen’
Gerard werkt nu drie jaar voor Autoreset en gaat twee tot drie dagen per week op pad. “Ik hou van autorijden en vind het heerlijk om onderweg te zijn. Je rijdt het hele land door in mooie nieuwe auto’s. Het is altijd weer een verrassing waar je heen gaat en in welke auto. Ook spreek ik veel verschillende mensen. Zo blijf je contact houden met de maatschappij. Als je elke dag thuiszit, ga je zo afstompen. Ik raad het dan ook iedereen aan die met pensioen gaat. Ik heb zelfs mijn buurman al warm gemaakt voor Autoreset.”

Ook geen zin om te stoppen met werken na je pensioen? Check de vacatures.